Sunday, February 15, 2015

FF stands for?

Met my best girlfriend and I can't get enough. Rasa masa berjalan laju sangat yet we still have a lot stories to share, a lot more jokes to laugh for, and the good old days to reminisced. She is one of the important person in my life. Dia lah yang banyak mengajar tentang erti persahabatan, erti kesabaran, erti kejujuran. Kalau ada apa apa keraguan dan dilema dalam kehidupan ini, we always consult to each other. Hang nasihat aku, aku nasihat hang gitu. Ahaaaa dan dia adalah orang yang paling penting dalam merubah diri akak ke arah kewanitaan. Dia ajar akak shopping dan makeover akak dari nerdy kepada jelita. Eh ! Jelita keeeee? Haha ! Akak ingat lagi, hanum beria ia suruh akak pakai contact lense. Satu jam hanum duduk sebelah akak, dan bersorak sorak bila akak berjaya pakai contact lense. 

"Seriauuuuuuu" 
"Cubaaaaa.. Mesti boleh punyaaaaa"

Antara conversation yang akak masih ingat. Hanum juga sering menjadi penasihat gaya akak. Kalau akak pakai tak kena or tak cantik, direct je dia sound akak. Dia sentiasa nak akak nampak elok. 

We share a lot of things together. Dari cerita peribadi, sampai lah ke barang barang. Selalunya akak lah yang paling banyak pinjam barang hanum. Haha ! Kasut pinjam, baju pinjam, beg pinjam, laptop pinjam, cuma sepender je tak pernah pinjam lagi. Padahal di awal perkenalan masing masing membawa watak 'kerek'. Lepas tu masing masing memandam perasaan annoying to each other.   

Akak cuma harap persahabatan ini akan kekal sampai ke tua, sampai ke akhir hayat. That's all. 



Reactions:

2 orang cakap:

bestie said...

loveu syg!!!banyak n banyak...TQ sentiasa ajar i ttg kehidupan...

CikPizz said...

Muka seiras :)))